logo_gr white

Το Εστιατόριο

Λόγια γνωριμίας

Συνεπείς από το 1933

Από το 1993 στις Κορακιές, που απέχουν ένα χιλιόμετρο από τους Τάφους των Βενιζέλων, πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, επτά χιλιόμετρα από το κέντρο των Χανίων, λειτουργεί το εστιατόριο ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ

Με πανοραμική θέα στα Λευκά Όρη και τον κόλπο της Σούδας, η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ έχει βάλει τη σφραγίδα της στην ημερήσια και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ έχει δημιουργήσει ένα πολυμορφικό χώρο υψηλών απαιτήσεων, έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις για τις σημαντικές στιγμές που έρχονται. Η κεντρική αίθουσα (ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές) διαθέτει χώρο για περιποίηση 300 ατόμων.

Ο δροσερός κήπος μπορεί να προσφέρει φιλοξενία σε 500 άτομα και στη βεράντα σε 75 άτομα.

Εμείς, οι άνθρωποι της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, διαθέτουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την όρεξη, να οργανώσουμε την εκδήλωσή σας όπως ακριβώς εσείς θέλετε, με ξεχωριστή περιποίηση και ειδικές τιμές!

Φιλοσοφία

Ο Μπάμπης Μαστορίδης, πολύ πριν γίνει μόδα η αποκαλούμενη σήμερα «Κρητική Διατροφή», ασχολήθηκε με τον τρόπο που μαγείρευαν παραδοσιακά και έτρωγαν οι Κρητικοί.

Η φιλοσοφία στα φαγητά που μαγειρεύει και προτείνει στους πελάτες του, διατηρεί τις ρίζες και εστιάζει στην παλιά οπτική. Γίνεται χρήση εποχιακών λαχανικών και προϊόντων, σε όλα τα πιάτα που υπάρχουν στον κατάλογο. Δηλαδή, γίνεται προσπάθεια, ώστε οι πρώτες ύλες να είναι πάντα φρέσκες και όχι εκτός εποχής.

Ο Master Chef, Δημήτρης Σκαρμούτσος, αφού συνεργάστηκε για έξι ολόκληρα χρόνια με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, εκεί ανακάλυψε τα μυστικά της Κρητικής Κουζίνας και τη χρήση των κρητικών βοτάνων.

Η κουζίνα της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, την τελευταία δεκαετία, έχει φιλοξενήσει τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς μαγειρικής, μερικούς από τους διασημότερους τηλεοπτικούς chef, κριτικούς φαγητού, και έχει διοργανώσει πολυπρόσωπα σεμινάρια μαγειρικής.

Στόχος αυτών των συνεργασιών, όπως εξηγεί ο Μπάμπης Μαστορίδης, είναι ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να αναδειχθεί σε γαστρονομικό προορισμό. Ωστόσο, συνεχίζει ο Μπάμπης Μαστορίδης, το σύνολο των επιχειρηματιών του χώρου και του τουρισμού, πρέπει  να εστιάσουν και να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα, η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, προσφέρει προϊόντα άρτου, που δημιουργούνται σε ξυλόφουρνους, βασισμένα σε παραδοσιακές κρητικές συνταγές για πίτες, παξιμάδια, και ψωμί. Η κουζίνα διατηρεί, αυστηρά, ως βάση το ελαιόλαδο, τα ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα και ασφαλώς τη δύναμη της Κρητικής Γης, που την αποτελούν τα άγρια χόρτα και βότανα, που ευδοκιμούν στις περιοχές της.

Τα στελέχη της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την όρεξη, να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με ειδικές τιμές, όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί.

Ιστορία

Ιδανική φιλοξενία και αξέχαστες στιγμές!

Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Μαστορίδης από την κοσμική Σμύρνη φτάνει στα Χανιά.
Διδάσκει χορό στη νεολαία της πόλης και μετά από μια δεκαετία, οι νεολαίοι-μαθητές γίνονται οι πρώτοι πελάτες της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ. Μαγαζί, που άνοιξε το 1933 στις Κορακιές Ακρωτηρίου, ενώ παλαιότερα, λειτουργούσε ως κυνηγετικό περίπτερο στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και σήμερα.

Η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ κατά την διάρκεια της Κατοχής επιτάσσεται από τους Γερμανούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούν ως κλαμπ για την ψυχαγωγία τους.

Μετά τον πόλεμο, στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, γνωρίζουν την Κρητική Φιλοξενία και διασκεδάζουν προσωπικότητες όπως οι: Ελευθέριος Βενιζέλος, Ουίστον Τσόρτσιλ, Αριστοτέλης Ωνάσης, Δούκας και Πρίγκιπας του Εδιμβούργου, Φίλιππος (σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ), Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος), Ανδρέας Παπανδρέου και μέλη της οικογένειάς του, Κάρολος Παπούλιας, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννης Μπουτάρης, η οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και μεγάλοι καλλιτέχνες όπως οι: Άλαν Μπέιτς, Άντονι Κουίν, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Λάκης Λαζόπουλος και πολλές ακόμα προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας.

Στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, ο Άντονι Κουίν διδάσκεται, από τον Γιάννη Μαστορίδη, τα πρώτα βήματα στο συρτάκι, που χορεύει στην ταινία «Ζορμπάς», που γυρίστηκε στο Σταυρό Ακρωτηρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την έδρα μας.

 

 

Με σταθερό σημείο αναφοράς την υπέροχη θέα στα Λευκά Όρη και τον κόλπο της Σούδας, οι δεκαετίες περνούν, με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, να βρίσκεται συνεχώς, στην κορυφή της προτίμησης τόσο περαστικών επισκεπτών, όσο και των κατοίκων της πόλης των Χανίων.

Έπειτα, έρχεται η ώρα της ανανέωσης. Ο Μπάμπης Μαστορίδης, με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων Δανάης Σκαράκη και Μάριου Νικηφοριάδη, δημιουργεί τη Νέα ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ.

Στην κουζίνα της, για το χρονικό διάστημα 2000-2006, ο master chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, δημιουργεί νέες γεύσεις της Κρητικής Διατροφής, βασισμένες στις ιδέες του Μπάμπη Μαστορίδη, που μέχρι σήμερα επιμελείται τα μενού.

Ο νέος χώρος, οι ανακαινισμένοι κήποι, η μαγευτική βεράντα, συνδυασμένα με παραδοσιακές συνταγές, χειροποίητα γλυκά και σπιτική τσικουδιά, αναδεικνύουν το μεγαλείο της Κρητικής Φιλοξενίας.

Στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, είτε πρόκειται για ένα ιδιωτικό τετ-α-τετ, είτε για ένα γλέντι 500 ατόμων, οι συναντήσεις είναι Ιδιαίτερες και Μοναδικές.

Πολύτιμες Συνεργασίες

Ο διάσημος Master Chef εργάστηκε στο εστιατόριο ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, από το 1999 έως και το 2005. Πολλά από τα πιάτα, που σερβίρονται ακόμη και σήμερα, είναι δικές του δημιουργίες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Master Chef
Ομάδα μαγείρων από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Μαγερικής, που καταγράφει σε διεθνές επίπεδο τις καλύτερες γεύσεις του κόσμου, συνεργάστηκε με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ και το master chef Δημήτρη Σκαρμούτσο. Ντόπιες μαγείρισσες, μπροστά στην κάμερα, τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε από το www.ciaprochef.com Δημοσιογράφος: Τζον Μπάρκλεϊ
Culinary Institute of America
Αμερικάνικο Ινστιτούτο Μαγερικής
Ο Μπάμπης Μαστορίδης, μέσα από τις συνταγές της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, παρουσίασε στο Food Network το σημαντικό ρόλο που έχουν τα άγρια χόρτα, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια στην Κρητική Διατροφή. Δημοσιογράφος: Νταϊάν Φαρ Λούις
Food Network
Η Ελληνο-αμερικανίδα Iron Chef, γνώρισε στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ τα μυστικά της παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής και εντυπωσιάστηκε από τις αυθεντικές γεύσεις: Διατηρεί 4 Ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική και το διάσημο εστιατόριο, "ΚΟΥΖΙΝΑ", στη Disneyland
Cat Cora
Η Chaine Des Rotisseurs, ασχολείται με τη γευσιγνωσία από το 1248 και τα μέλη της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, με στόχο να γνωρίσουν χώρες, παραδόσεις, γεύσεις και διατροφικές συνήθειες. Μια ομάδα μελών, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Grecotel Creta Palace, Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, επισκέφθηκαν τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, όπου δοκίμασαν τις καταπληκτικές γεύσεις που είχε ετοιμάσει ο Μπάμπης Μαστορίδης, βασισμένες όλες στα τοπικά εποχικά προϊόντα της περιοχής
Chaine Des Rotisseurs
Το Κινέζικο Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο, δημιούργησε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, για τις ομορφιές της Κρήτικής Διατροφής και ειδικά του ελαιολάδου, με ξεναγό τον ιδιοκτήτη της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, Μπάμπη Μαστορίδη
CCTV

Για άμεση συνεννόηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 28210 69000 ή συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα