Φιλοσοφία

Ο Μπάμπης Μαστορίδης, πολύ πριν γίνει μόδα η αποκαλούμενη σήμερα «Κρητική Διατροφή», ασχολήθηκε με τον τρόπο που μαγείρευαν παραδοσιακά και έτρωγαν οι Κρητικοί.

Η φιλοσοφία στα φαγητά που μαγειρεύει και προτείνει στους πελάτες του, διατηρεί τις ρίζες και εστιάζει στην παλιά οπτική. Γίνεται χρήση εποχιακών λαχανικών και προϊόντων, σε όλα τα πιάτα που υπάρχουν στον κατάλογο. Δηλαδή, γίνεται προσπάθεια, ώστε οι πρώτες ύλες να πάντα είναι φρέσκες και όχι εκτός εποχής.

Ο Master Chef, Δημήτρης Σκαρμούτσος, αφού συνεργάστηκε για έξι ολόκληρα χρόνια με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, εκεί ανακάλυψε τα μυστικά της Κρητικής Κουζίνας και τη χρήση των κρητικών βοτάνων.

Η κουζίνα της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, την τελευταία δεκαετία, έχει φιλοξενήσει τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς μαγειρικής, μερικούς από τους διασημότερους τηλεοπτικούς chef, κριτικούς φαγητού, και έχει διοργανώσσει πολυπρόσωπα σεμινάρια μαγειρικής.

Στόχος αυτών των συνεργασιών, όπως εξηγεί ο Μπάμπης Μαστορίδης, είναι ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να αναδειχθεί σε γαστρονομικό προορισμό. Ωστόσο, συνεχίζει ο Μπάμπης Μαστορίδης, το σύνολο των επιχειρηματιών του χώρου και του τουρισμού, πρέπει  να εστιάσουν και να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα, η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, προσφέρει προϊόντα άρτου, που δημιουργούνται σε ξυλόφουρνους, βασισμένα σε παραδοσιακές κρητικές συνταγές για πίτες, παξιμάδια, και ψωμί. Η κουζίνα διατηρεί, αυστηρά, ως βάση το ελαιόλαδο, τα ντόπια γαλακτομικά προϊόντα και ασφαλώς τη δύναμη της Κρητικής Γης, που την αποτελούν τα άγρια χόρτα και βότανα, που ευδοκιμούν στιες περιοχές της.

Τα στελέχη της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την όρεξη, να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με ειδικές τιμές, όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ελάτε να μαγειρέψουμε

01

Η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, με μακροχρόνια εμπειρία στην καλή μαγειρική και στις παραδοσιακές γεύσεις, προσφέρει στους αλλοδαπούς επισκέπτες των Χανίων, τη δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά στης Κρητικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Κάθε ομάδα, έχει δυνατότητα να επιλέξει: ποια φαγητά θα παρουσιαστούν και στη συνέχεια καταναλωθούν, ως γεύμα, συνοδεία κρασιού.

Οι κρατήσεις ατόμων και ημερομηνιών, αλλά και η επιλογή των φαγητών, επιβάλλεται να έχουν γίνει μια εβδομάδα πριν τη διοργάνωση.


Περισσότερα

Κάντε κράτηση

Κύλιση στην Αρχή